Search
Close this search box.

Vastuullisuus

Aitoja makuja maailman
vastuullisimmassa pullossa

 

Uskomme, että parasta saa varmasti vain itse tekemällä. Siksi kehitämme ja
valmistamme juomamme itse sekä pullotamme ne tekemiimme muovipulloihin,
joiden raaka-aineena on tuottamamme kierrätysmateriaali.

Tehtaamme läpi kulkee joka päivä miljoona kierrätettyä muovipulloa, jotka saavat käsissämme uuden elämän vastuullisesti valmistettuna kierrätysraaka-aineena. Tästä muovista valmistetaan ympäristölle ystävällisiä muovituotteita ja tähän samaan muoviin pakkaamme maistuvaksi todetut juomamme viinatehtaassamme Ilvesjoella, Kurikassa.

Merkiksi vähäisestä ympäristökuormituksesta muovipullomme on ensimmäinen ja edelleen ainoa Joutsenmerkitty muovipullo Pohjoismaissa ja ensimmäinen suomalainen Joutsenmerkitty elintarvike-nestepakkaus.

ALHAINEN HIILIJALANJÄLKI

Pramian PET-muovipullon hiilijalanjälki on tutkitusti 20 kertaa pienempi kuin lasipullon ja 12 kertaa pienempi kuin alumiinitölkin. Tähän vaikuttaa myös kuljetus. Yhdestä rekkakuormasta muoviraetta saadaan Pramialla tehtyä 1 350 000 muovipulloa.

 

SUOMALAISTA 100% UUSIOMUOVIA

Pramia Plastic on Suomen ainoa kierrätysmuovipulloja käsittelevä tehdas. Se valmistaa pantillisista muovipulloista uusiomuovia, josta Pramia valmistaa pulloaihiot ja valmiit pullot.

VIHREÄÄ SÄHKÖÄ JA SUOMALAISTA TYÖTÄ

Sekä Pramia että Pramia Plastic käyttävät tuotannossa energiana ainoastaan uusiutuvaa sähköä. Kaikki tuotannon prosessit, tehdastyöt ja kuljetukset suoritetaan Suomessa.

AINOA JOUTSENMERKITTY ELINTARVIKEMUOVIPAKKAUS

Pramian muovipullo on ensimmäinen ja ainoa joutsenmerkitty elintarvike­muovipakkaus Pohjoismaissa ja ensimmäinen suomalainen Joutsenmerkitty nestepakkaus

 

SÄÄSTÄMME LUONNONVAROJA

Muovipullojen valmistus kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin esimerkiksi lasipullojen. Vaikutus vesistön rehevöitymiseen ja ilmaston happamoitumiseen on vain kymmenesosa lasipulloon verrattuna.

 

TÄYSIN KIERRÄTETTÄVÄ PAKKAUS

Muovipullo ja sen korkki ovat täysin kierrätettäviä. Muovipulloa voidaan kierrättää uudelleen ja uudelleen, eikä sen laatu heikkene.

 

MINIMOITU PAKKAUSJÄTE

Ryhmäpakkaamme pullot kierrätettävään muovikalvoon, joka painaa ainoastaan 19 g. Emme käytä painavia ja tilaa vieviä pahvi- tai puulaatikoita.

 

KÄYTÄNNÖLLINEN JA TURVALLINEN

Muovipullo on hajuton ja turvallinen eikä rikkoudu sirpaleiksi. Pullon korkin voi sulkea uudelleen avaamisen jälkeen, ja se viilenee nopeammin kuin lasipullo.